Védettvízi foglalkozás

Végre elérkeztünk a búvártanfolyam egyik legizgalmasabb részéhez, a védettvízi foglalkozáshoz. Irány a víz! Az uszodai foglalkozás alatt olyan gyakorlatokat fogunk végezni, amik a problémás helyzetek megoldásához elengedhetetlenek. Tudjuk, hogy ezek a problémák nagyon ritkán fordulnak elő, de mégis bármelyik pillanatban meg kell tudnunk ezeket oldani. A vészhelyzeti feladatokon kívül még gyakoroljuk a lebegést, és rengeteg dolgot, amivel a búvárkodás alatt majd találkozni fogsz. A védettvízi foglalkozások alatt 2-3 alkalommal fogunk uszodába menni. A helyszín az Aquawold, vagy a Malév uszoda, a döntés attól függ, hogy mennyien vagyunk a tanfolyamon, illetve hogy milyen időpontban megyünk.
Általában a foglalkozás úgy szokott lezajlani, hogy uszi előtt 2-3 órával találkozunk a búvárbázison. Ott elsőként megbeszéljük, hogy miket és hogyan fogunk csinálni a foglalkozás alatt. Ezek után összekészítjük közösen a búvárfelszereléseket és együtt átmegyünk az uszodába. Az uszodában kb. 3 órát fogunk eltölteni, ebből 1,5 órát vagyunk vízben. Egy búvároktató maximum 4 tanulóval foglalkozik, így bőven lesz idő mindenkire, mindenre.
Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az összes feladatot jól elsajátítsd az uszodában, hogyha megyünk a nyíltvízi vizsgára, ott már ne nagyon kelljen “szenvedni” egyik feladattal sem, inkább merüljünk, nézegessük az élővilágot, élvezzük a merülést. Ezért erre kérünk téged is! Amennyiben valamelyik feladatot szeretnéd még gyakorolni, szólj nekünk és mi találunk lehetőséget rá. A kezdő búvártanfolyam árában 3 uszodai foglalkozás van benne, így ha többször szeretnél velünk uszodába jönni, az plusz költséget jelent számodra. Ekkor sem kérünk plusz pénzt a gyakorlásért, csupán a felszerelés bérlést, uszodai belépőt és a palacktöltést kell kifizetned.
Még egy dolgot meg kell, hogy ígérj nekünk! 🙂 Mindig csak azt csináld, amihez kedved van. Mi pontosan tudjuk, hogy nem mehet mindenkinek ugyanúgy a gyakorlatok elsajátítása. Azzal is tisztában vagyunk, hogy mindenkinek lehet rossz napja. Sokszor előfordult már, hogy az egyik tanulónknak nem ment aznap egy feladat. Nem is erőltettük, megvártuk a következő foglalkozást. Második alkalomra már semmi gond nem volt az adott feladattal. Ne felejtsd el, hogy szórakozni jössz hozzánk a búvártanfolyamra, nem pedig azért, hogy olyan dolgokat csinálj ami nem esik jól, vagy éppen kellemetlen. Hidd el, nekünk van időnk, hiszen semmi mással dolgunk sincs, mint hogy veled foglalkozzunk. Neked sincs más dolgod, mint hogy türelmes legyél magaddal és érezd jó magad.
Az védettvízi foglalkozások 5 modulra vannak osztva, így egy uszodába 2-3 modul veszünk át egyszerre. Most nézzük át, hogy milyen feladatokat tartalmaznak a modulok. A feladatok most nem olyan sorrendben lesznek, mint ahogy a búvártanfolyamon fogod azokat csinálni. A feladatok neve után találsz majd néhány videót is. A videóval kapcsolatosan még egy-két apróság! A videón képzett oktatók szerepelnek, ezért nagyon lassan, részletesen mutatják be a feladatokat. Te majd ennél gyorsabban csinálhatod a feladatokat és természetesen nem várjuk el tőled a részletes bemutatást sem. Elképzelhető az is, hogy egy-két feladatot picit másképpen fogunk neked elmagyarázni, bemutatni.

Védettvízi foglalkozás/2
Első videón található gyakorlatok: Felszerelés összeszerelés, biztonsági társellenőrzés, óriáslépés, lebegőképesség ellenőrzése a felszínen.

Második videón található gyakorlatok: ötpontos süllyedés, mellény le- és visszavétele a víz alatt, ólomöv le- és visszavétele a víz alatt.

13. Védettvízi foglalkozás/3
Harmadik videón található gyakorlatok: uszonyhegyen lebegés, ötpontos emelkedés, sznorkel-reduktor csere, mellény le- és visszavétel a felszínen.

Negyedik videó tartalma: súly le- és felvétele a felszínen, semleges lebegőképesség bemutatása, csutoraosztásos társlélegeztetés, maszk le- és felvétel, maszk nélküli úszás

Ötödik videó tartalma: reduktor megtalálás kétféle módszerrel, levegő elfogyás, levegő elfogyás- lélegzés alternatív levegőforrásból, szabadon ömlő nyomáscsökkentőből való légzés, szabályozott vészfelúszás.


 
 

Ne kockáztass!

Kapcsolat