Tanácsok

Tanácsok búváriskola, búvároktató kereséséhez

Hogyan kezd a keresést?

Első lépésként talán az a legjobb amit tehetsz, hogy keresel valakit az ismerőseid közül, aki már végzett kezdő búvártanfolyamot. Megkérdezed a véleményét, hiszen legtöbbet, leghitelesebben ő tud majd segíteni. Amennyiben jól érezte magát a saját búvártanfolyamán, akkor bizonyosan azt a búváriskolát, búvároktatót fogja ajánlani neked, ahol volt. Amennyiben nem ajánl senkit tiszta szívből, akkor biztosan ismer más búvárokat, akik nem olyan régen végeztek és tudnak neked segíteni.

Természetesen még ez sem garancia arra, hogy megtalálod a számodra megfelelő búvároktatót, hiszen elképzelhető, hogy teljesen különbözőek az elvárásotok, igényeitek, mint annak a személynek aki ajánlotta. Meglehet, hogy Te olyan búvároktatót keresel, aki imád molyolni a víz alatt 10 méteren és majd kiugrik a bőréből, ha meglát egy 3 milliméteres kis piros halat. Elképzelhető, hogy inkább kalandor vagy és már a beiratkozáskor számolgatod a napokat, hogy mikor mehetsz már 40 méterre, hogy helyére kerüljön az adrenalin szinted.Ezért mindenképpen még ezt az ajánlást is érdemes feltételekkel kezelned.


Ha nem találsz ismerőst, aki segítene, természetesen el kezded majd böngészni az internetet és ott próbálod kiválasztani a számodra megfelelőt. Nagyon sok weboldalt fogsz találni, aki ajánlja magát, hogy nála végezd el a kezdő búvártanfolyamot. De mielőtt nekiállnál a keresésnek, érdemes lenne kicsit átgondolnod, hogy miért is kezded el a búvárkodást, mit is vársz majd el egy kezdő búvártanfolyamtól, mik az igényeid? Adok néhány tippet, hogy milyen irányba indulj:

  • Közel legyen a lakhelyedhez. Ehhez nem kell különösebben okos tanácsot adnom. Beírod a keresőbe a kezdő búvártanfolyam mellé a városod, vagy a közeledben lévő nagyváros nevét.
  • Esetleg már hallomás alapján tudod, hogy milyen rendszerben szeretnél minősítő kártyát. Ebben az esetben a kezdő búvártanfolyam elé beírod a búvárszervezet nevét.
  • Szeretnél egy olcsó búvártanfolyamot elvégezni. Keresd a kuponos oldalakat, kattints a legolcsóbb búvártanfolyamot hirdető oldalra.
  • Ha már most tudod, hogy milyen irányba fogsz menni az alaptanfolyam elvégzése után, akkor olyan búvároktatót keress, aki annak az adott területnek a specialistája. Például: víz alatti fotózás, barlangi búvárkodás, roncs búvárkodás, vagy éppen tengerbiológia.

Amennyiben kiválasztottad a számodra legszimpatikusabb búváriskolákat, érdemes őket felhívnod telefonon. A telefonos beszélgetések során már komplettebb képet kapsz majd egy-egy búváriskoláról, búvároktatóról.

Hamarosan folytatom, kérlek látogass vissza később.


 
 

Ne kockáztass!

Kapcsolat