15 jel, hogy nem jó búvártanfolyamra iratkoztál be

Megpróbáltam összeírni a legjellemzőbb problémákat, amivel találkozhatsz egy búvártanfolyam alatt. Amennyiben a felsorolt jelek közül bármelyiket tapasztalod, akkor nagy valószínűséggel rossz kezdő búvártanfolyamra iratkoztál be.

Akkor jöjjenek a jelek:

 • Búvároktatód nagyon nem szereti a papírmunkát, ellenben imádja a szóbeli megállapodásokat, mivel az az idő múlásával képlékenyen alakítható kisebb-nagyobb módosításokkal, esetenként az ő javára. Ja nem! Mindig az ő javára!
 • Búvároktatód nem figyelt eléggé, mikor az APEH nevet változtatott és NAV lett belőle. Nincs APEH, nincs számla, nincs nyugta. Logikus.
 • Búvároktatód nagyon lazán kezeli a búvártanfolyam árát és szeret meglepetéseket is okozni. Mindig meglepődsz, ha jön valami kis plusz költség az első megállapodáshoz képest. Miért kéne ezt komolyan kezelni? Az csak pénz, jön-megy.
 • Búvároktatód nem szereti a könyveket. A könyveknél már csak a feleslegesnek tűnő kiadásokat utálja. Viszont rajong a fénymásolókért! Gyermekkora óta rajong az ilyen gépekért. Így lehet, hogy könyv helyett fénymásolt anyagot kapsz! Amennyiben nem tud olcsón, vagy ingyen nyomtató patront szerezni, elképzelhető, hogy semmilyen tananyagot sem kapsz.
 • Búvároktatód nem tolvaj, így az üzemanyagot, meg az uszodai belépőket sem lopja. Mindezek által teljesen elfogadhatónak tartja, hogy csupán egyszer visz uszodába.
 • Búvároktatód nem hülye! Ha egy népszerű búvárrendszerben hirdet tanfolyamot és más rendszer szerint oktat és minősítést ad, akkor több tanuló lesz, nagyobb haszonnal.
 • Mivel búvároktatód már évek óta oktat, nem várhatod el tőle, hogy ő legyen a türelem mintaképe. Ha egy kicsit türelmetlen, attól hamarabb összekapod magad, nem megy el oktatásra az értékes idő.
 • Kicsit kopott, szakadt a felszerelés? Nem gond! Aki rossz felszerelésben megtanul merülni, annak hatalmas élmény lesz karbantartott, jó felszereléssel merülni a búvártanfolyam után. Egyébként is! Mit is akarsz Te ennyi pénzért?
 • Nyíltvízi merülések 1 nap alatt? Hol itt a gond? Be kell ismerned, hogy ha a jó időbeosztás párosul a feszes tempóval, akkor azzal mindenki jól jár. Nem szeretné rabolni az értékes idődet.
 • Búvároktatód szerint az oktatói kézikönyvben csupán ajánlások vannak, nem szabályok. Ugyanez vonatkozik a tankönyvre is. Éppen ezért előfordulhat, hogy nem fogtok minden gyakorlatot megcsinálni, amit előírnak a búvártanfolyam alatt. Búvároktatód hatalmas tapasztalata miatt megengedheti magának, hogy felülírja a szabályokat.
 • Az elméleti képzés leginkább arról szól, hogy búvároktatód mesél hosszan arról, hogy mekkora király. Ezzel megalapozza a bizalmat! Ki ne szeretne egy királlyal merülni?
 • Búvároktatód reméli, hogy tisztában vagy azzal, hogy a búvártanfolyam befizetésével nem egy rabszolgát vásároltál magadnak. Ezért nem tartja fontosnak, hogy segítőkész legyen. Arról nem is beszélve, hogy milyen veszélyeket rejt ez magába. Mi lesz veled, ha már nem lesz melletted? Hogy engedjen ki egyedül a nagyvilágba, ha segítőkész?
 • Búvároktatód hitvallása, hogy nem a papír miatt lesz valaki jó búvároktató. Ezért nem is tartja fontosnak, hogy búvároktatáshoz szükséges minősítéseket beszerezze.
 • Búvároktatód szerint mindig jobb a több. Iszonyat nagy híve a futószalag szerű oktatásnak. A képlet egyszerű! Minél több tanuló x kevesebb idő = pénz
 • Amennyiben lány vagy búvároktatód úgy érzi, hogy ad egy kicsit pluszt azzal, hogy folyamatosan ajánlatokat tesz neked. Tudja, hogy ez visszautasíthatatlan ajánlat, tudja, hogy ha nemet mondasz, akkor valószínűleg te tévedsz. Szerencsére ad lehetőséget a javításra, így többször rákérdez. Egyébként is! Abba még senki sem halt bele, hogy a víz alatt itt-ott letapizták.

Comments

comments


Hozzászólások lezárva.

 
 

Ne kockáztass!

Kapcsolat