Jelentkezési feltételek

Életkor: A kezdő búvártanfolyam elkezdéséhez be kell töltened a 15. életéved. (10 éves kortól már el lehet végezni a kezdő búvártanfolyamot azzal a korlátozással, hogy 12 méter lehet a maximális merülési mélység, illetve csak szülővel, vagy hivatásos búvárvezetővel merülhet a gyermek)

Egészségi állapot: Nem várjuk el tőled, hogy le tudd futni a maratont, de némi erőnléti állapot szükséges a búvártanfolyam elvégzéséhez. Legjobb, ha teljesen egészséges vagy, de ne aggódj, ha van valami betegséged, az még nem zárja ki, hogy búvárkodhass. Az első vízbemenetel előtt ki kell töltened egy egészségügyi nyilatkozatot, amiben felteszünk neked néhány kérdést az egészségi állapotodról. Amennyiben bármely kérdésre NEM a válaszod, orvoshoz kell menned, ahol a vizsgálat után eldönti és aláírja orvosod, hogy alkalmas vagy a búvárkodásra. Bármilyen orvoshoz mehetsz, nincs semmilyen kikötés ezzel kapcsolatosan. Ennek ellenére a legjobb, ha kifejezetten búvárorvoshoz fordulsz. Javasoljuk, hogy bármilyen egészségesnek érzed is magad, menj el kontrollra a búvártanfolyam megkezdése előtt!


Úszni tudás: A búvártanfolyam elvégzéséhez rendelkezned kell „némi” úszástudással és vízbiztonsággal is. A védettvizi képzés alatt be kell mutatod, hogy le tudsz úszni 200 métert és hogy tudsz folyamatosan úszni 10 percig. Az úszásnem nincs meghatározva, így azt Te választhatod meg. Az úszást nem kell időre csinálnod, nincsen semmiféle időkorlát.


 
 

Ne kockáztass!

Kapcsolat