Elméleti vizsga

Mint minden búvártanfolyam elméleti képzése után, itt is számot kell adnod arról, hogy mennyire sajátítottad el a tananyagot. A vizsgán 50 tesztkérdésre kell majd felelned, minden kérdésre csupán egy válasz lesz jó. A kérdések között igaz vannak könnyebb-nehezebb kérdések, de összességében biztosan állíthatjuk, hogy nem nehéz. Amennyiben bejársz az előadásokra, egyszer-kétszer átfutod a könyvet, kifejezetten könnyűnek mondható a vizsga. Az 50 kérdésből összesen 12 hibád lehet, tehát 75%-ban kell jól megválaszolnod a kérdéseket. Általánosságban bizton állíthatjuk, hogy valóban nem nehéz a teszt, mert 100 tanulóból 1-2 főnek nem szokott csak sikerülni. Ők is olyanok voltak, akik nem tudtak bejárni az órákra és sajnos szinte ki sem nyitották a könyvet. Mi van akkor, ha mégis megcsúsznál a vizsgán? Ebben az esetben tartunk neked plusz órákat, aztán írhatod újra a teszt másik verzióját. Itt már tényleg mindenkinek sikerülni szokott!
De miért nem nehéz a teszt? A tanfolyamon igaz, rengeteg új információt fogsz kapni a búvárkodásról, de tényleg nem nehéz a tananyag, hiszen ne felejtsük el, hogy ez egy kezdő búvártanfolyam. Gondoljuk, hogy picit lesz időd készülni, bejárni az előadásokra. Ebben az esetben minimum négyszer találkozol majd egy-egy témával. Ez tényleg a minimum. Egyszer átfutod a könyvet, megnézed a videót, meghallgatod az előadást. Na, de hol a negyedik? A tankönyvedben vannak gyors tesztek, ahol ellenőrizheted egyből tudásod. Továbbá minden fejezet végén megtalálod a tudásáttekintőket is. Ezeket vizsga előtt még ki kell töltened otthon és búvároktatóddal át fogtok beszélni minden kérdést. Egyébként a vizsga után minden elhibázott kérdést át fogunk beszélni, így biztosan nem marad ki semmi.
Amennyiben tudásod valahol hiányos maradna a vizsga után, még bőven lesz lehetőséged kérdezni búvároktatódtól, hiszen nagyon sok időt fogsz velünk eltölteni még az uszodai, illetve nyíltvízi foglalkozásokon. Összefoglalva, tényleg nem kell a vizsgától tartanod, jó élményekkel fogsz hazamenni azután is!


 
 

Ne kockáztass!

Kapcsolat