A búvárkodásról

Az emberiség létezése óta folyamatosan törekszik az új és az ismeretlen megismerésére. Kíváncsiságunknak és a felfedezés élményének köszönhetően megtanultunk repülni, meghódítottuk a világűrt és többek között eljutottunk a tengerek mélyére is. Egyes feltételezések szerint ma többet tudunk már a Hold felszínéről, mint a tengerek mélyéről, mégis szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert mára „egyszerű földi halandóknak” is elérhetővé vált a víz alatti csoda megismerése, a technikának köszönhetően.
De mit is ad nekünk igazából a búvárkodás? Utazás, nyaralás, nagy bulik, ismerkedés, pihenés, kikapcsolódás, fantasztikus víz alatti világ, lebegés, izgalom. Ezek a szavak jutnak eszünkbe elsőként. De milyen érzés lehet merülni?
A víz felszínén vagy, szádban a regulátor, kiengeded a mellényedből a levegőt, megkezded a süllyedést. Megszűnik számodra a felszín zaja, csak a távozó buborékok kellemes hangja töri meg a csendet. Hallod minden lélegzeted, teljes nyugalom uralkodik körülötted. Nincs villanyszámla, nincs dugó, nincs balhé az ismerőseiddel, nincs semmi, ami miatt idegeskedned kellene. Belecsöppensz egy teljesen más világba, körülölel a természet tökéletes harmóniája. Csodálatos színek és formák körülötted és hatalmas állatvilág. Mozgásod is új formát ölt a lebegésnek köszönhetően. Kijátszva a gravitációt, mozoghatsz bármely irányban, mindezt nagyon kevés erőfeszítéssel, akár csak az űrhajósok. Érzed, hogy szabad vagy, igazán szabad. Nehéz leírni néhány mondatban, hogy milyen hatalmas élmény a búvárkodás, ezt valóban meg kell tapasztalnod!


 
 

Ne kockáztass!

Kapcsolat